Yoga ademworkshop Kom op adem(les)!
Verminder stress, verbeter je slaap en breng je energie zelf weer in balans.
Leer op een veilige, eenvoudige en natuurlijke manier je lichaam en geest direct en positief te beïnvloeden voor meer rust, balans of energie. Hoe? Simpel! Door de kracht van jouw eigen ademhaling te gebruiken.
Gezond & fit
Natuurlijk wil je je gezond en fit voelen en doe je daar ook moeite voor. Je eet gezond, beweegt of sport regelmatig, bent zuinig met alcohol en gaat doorgaans op tijd naar bed. Maar toch voel je je vaak moe, niet fit, gestrest of prikkelbaar. Je hebt moeite met focus en concentratie, hebt last van hoofdpijn, spierpijn, duizeligheid, benauwdheid, spijsverteringsklachten of andere vage klachten. Een combinatie van deze klachten kan ook. Zelfs na een bezoek aan de huisarts – waar alles prima in orde is – verandert er niets.
Uit balans
Grote kans bij deze veelvoorkomende klachten is dat niet alleen jijzelf, maar ook je ademhaling uit balans is. Je spreekt dan van een dysfunctionele ademhaling, vroeger ook wel hyperventilatie genoemd. In de meeste gevallen betekent dit dat je te veel, te hoog en te oppervlakkig ademhaalt. En dat kan uiteindelijk (zeer) negatieve gevolgen hebben voor je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid.
Hoe en hoeveel je ademt heeft namelijk invloed op zo’n beetje alle lichaamsfuncties. Van je hartslag tot je bloeddruk, van je spijsvertering tot je hormonen, van je energieniveau tot je concentratie. Van de pH-waarde (zuurtegraad) in je bloed tot de zuurstofopname in je cellen. En nog veel meer. Kortom, op jouw algehele gezondheid en vitaliteit.
(On)bewust
Het gaat vaak ongemerkt en onbewust, dat verkeerd ademhalen. En meestal is het maar tijdelijk, bijvoorbeeld als je even in een drukke periode zit. Zodra die periode weer voorbij is, wordt je adem automatisch ook weer rustiger.
Maar wat als die periode te lang aanhoudt en je lichaam niet meer weet hoe het vanzelf terugkomt naar ‘normaal’? Dan moet je zelf bewust in actie komen voordat het van kwaad naar erger gaat. Die inspanning is slechts een kleine investering ten opzichte van wat het je brengt: meer rust, meer balans, meer energie.
Waarom en hoe?
Het mooie van de adem is dat die als het ware twee kanten op werkt. Ben je gestrest, dan beweegt je ademhaling automatisch mee en wordt ook gestrest. Dat regelt je autonome zenuwstelsel. Je ademhaling is tegelijk ook de enige functie van je autonome zenuwstelsel waarmee je zelf invloed kunt uitoefenen op hoe je je voelt.
Leer wat een goede en gezonde ademhaling is en waarom die belangrijk is voor het dagelijks optimaal functioneren van jouw lichaam en geest. En leer hoe je de weg weer terug kunt vinden naar meer rust, ontspanning, balans of juist naar meer energie tijdens de workshop Kom op adem(les)!
In deze workshop leer je 6 basisoefeningen voor 3 verschillende staten van zijn (in rust, in actie of in balans). Alle oefeningen zijn eenvoudig aan te leren, duren kort (slechts 3-5 minuten), zijn dagelijks toepasbaar en direct effectief. De oefeningen zijn wetenschappelijk bewezen, maar worden simpel uitgelegd en zijn volledig gericht op direct resultaat door het positief beïnvloeden van jouw autonome zenuwstelsel. Je leert de signalen van jouw lichaam herkennen en leert op welke momenten je welke oefening(en) kunt inzetten om jouw doel van dat moment te bereiken.
Tijdens de workshop komen enkele eenvoudige testen en een stukje theorie aan bod, maar de workshop is vooral gericht op het aanleren van de oefeningen en hoe je die kunt inpassen in jouw dagelijks leven. Na afloop ontvang je een hand-out en toegang tot 6 begeleidende video’s.
Simpel & effectief
Er zijn veel verschillende ademmethodes en technieken, sommige eenvoudig, sommige (onnodig) ingewikkeld. Wat al deze methodes gemeen hebben is dat ze je zenuwstelsel op een van deze manieren kunnen beïnvloeden: ze geven meer energie, ze geven meer rust of ze brengen je weer in balans. Al die complexe oefeningen en ingewikkelde namen voegen in de praktijk geen enkele waarde toe aan de beoefening ervan. De simpele en effectieve oefeningen in deze Yoga ademworkshop zijn direct en dagelijks toepasbaar en kunnen gemakkelijk en relatief snel worden aangeleerd zonder moeilijke Sanskriet namen of handposities.
Koffie, water & whisky
De ademoefeningen zijn verdeeld in 3 categorieën: koffie, water en whisky.
• Koffie ademhaling om wakker te worden en je voor te bereiden op inspanning en op natuurlijke wijze energie op te wekken
• Water ademhaling om je zenuwen in balans te brengen en je stemming op elk moment te stabiliseren
• Whisky ademhaling om stress en angst te verminderen en beter (door) te slapen
Voor wie?
Voor iedereen die wil ontdekken hoe je:
• Snel weer fit en energiek kunt zijn
• Eenvoudig meer balans in je leven creëert
• Zelf controle uitoefent over je energieniveau
• Beter (door)slaapt en uitgerust wakker wordt
• Je stressniveau omlaag brengt
• Je spijsvertering bevordert
• Je angst kunt verminderen
• Je focus en concentratie verbetert tijdens studie of werk
• Je lichaam voorbereidt op lichamelijke of mentale inspanning
• Je algehele gezondheid en vitaliteit kunt verbeteren en op orde kunt houden
Voordelen van Yoga ademhaling
• Brengt lichaam en geest in balans
• Wetenschappelijk bewezen resultaten
• Altijd en overal direct toepasbaar en direct effectief
• Als je weet hoe het moet en waarom het werkt, pas je het makkelijker toe
• Biedt dezelfde voordelen als meditatie, maar is makkelijker aan te leren
• Geen ingewikkelde technieken of methodes
• Voor (nagenoeg) iedereen toepasbaar*)
Je kunt deelnemen aan deze workshop voor € 49,- incl. btw.
Geef je snel op. Er is slechts beperkt plek, dus vol = vol!
Als je je lichaam een reden geeft ergens goed in te zijn, wordt het er goed in.
*) (Mogelijke) contra-indicaties YogaBody ademwerk: zwangerschap (in elk stadium), ernstige PTSS of trauma, actief gebruik van recreatieve drugs, glaucoom, recente chirurgie of verwondingen, ernstige astma of longaandoeningen, epilepsie, gebruik van medicijnen die de hersenstructuur veranderen zoals antidepressiva, hart- en vaatziekten, te hoge bloeddruk. Check bij twijfel bij je huisarts of behandelend arts.